Konyhamalac használata a dugulás megelőzésére.

Konyhamalac használata a dugulás megelőzésére

» » Konyhamalac használata a dugulás megelőzésére
Ha a konyhai szemétlerakó megfelelően működik, ez nagyszerű eszköz. Friss és tiszta illatot áraszt a konyhában. Ez megkönnyíti a vacsora utáni takarítást. Még a hulladéklerakókban is csökkenti a szemét mennyiségét. De ha az ártalmatlanítás nem működik megfelelően, a készülékben megmaradt bomló élelmiszer büdössé teheti a konyháját vagy akár az egész házát. Könnyű elkerülni ezt a problémát, ha rendszeresen követi a vízvezeték-szerelők által ajánlott öt egyszerű tippet .

  • Használjon sok vizet. Minden alkalommal, amikor a rendelkezésére áll, kapcsolja be a hideg vizet, amíg az ételt felaprítják. Miután meghallotta, hogy a motor csiszolása lágy pengéssé változik, kapcsolja ki a készüléket, és hagyja, hogy a víz körülbelül 10–20 másodpercig folytassa a járását. A folyó víz a megmaradt részecskéket elvezeti az ártalmatlanításból, és teljesen átöblíti a csöveket.
  • Használjon hideg vizet. Bár a forró víz nem károsítja az alkatrészeket, a hideg víz jobb, ha az ártalmatlanítást végzi. A forró víz cseppfolyósítja a zsírokat és zsírokat. Ha folyékony állapotban vannak, zsír tapad a pengékre, és felhalmozódik rajtuk.
  • Kerülje a kemény vagy rostos ételeket. Az ártalmatlanítás olyan élelmiszerekre vonatkozik, amelyek könnyen darabokra és darabokra őrlődnek. A kemény magok, a pattogatott kukorica magjai, az őszibarack kövei, az alma magjai vagy a csontok nem nagyon őrlődnek, ha egyáltalán. A kisebb darabok beékelődhetnek a pengék alá, és elakadhatnak. Kerülni kell a szálas ételeket is, mert a rostok általában a pengék köré tekerednek, és elakadnak. Ezért kerülje a hagymahéjat, a tojáshéjat, a zellerszárat, a kukoricahéjat stb.
  • Tisztítsa meg a belsejét. Idővel természetes, hogy az iszap felhalmozódik a készülék oldalán és pengéin. A legjobb elkerülni az erős vegyi anyagok használatát, mivel ezek károsíthatják a készülék alkatrészeit. Természetes kémiai reakciót érhet el, ha szódabikarbónát tölt le a lefolyóba, és ecetet önt rá. Egy másik egyszerű módszer az élezés és a tisztítás ötvözése oly módon, hogy a jégkockák felaprításakor egy csésze kősó kerül a lefolyóba.
  • Ne tegye a kezét hulladékba. Az ékelt étel eltávolításakor a feszültség hirtelen felszabadulása a pengék működésbe lépését és sérüléseket okozhat. Próbáljon fogót használni. Ha ez nem működik, hívjon egy tucsoni vízvezeték-szerelőt, hogy jöjjön és javítsa meg a készüléket.