Lefolyó szifon – Melyiket válasszuk?

Lefolyó szifon – Melyiket válasszuk?

» » Lefolyó szifon – Melyiket válasszuk?

Rendkívül fontos lesz majd ahhoz, hogy a csővezetékek megfelelően működhessenek. Ehhez nem árt szem előtt tartani néhány alapvető szabályt már a kiválasztáskor, hogy elkerülhessük a későbbi problémákat. Kezdjük rögtön azzal, hogy a lefolyók és a szifonok ma már többnyire műanyagból készülnek, ami nem véletlen, otthoni használatra ugyanis felesleges fémből vagy más anyagból készült változatokat vásárolni, mert általában nem használunk olyan erős vegyszereket, ami kikezdené a műanyagot.

Lefolyó szifonok- Melyik illik hozzád ?

Ezeknek az előnye, hogy nagyon Tárnok, gyakran már alig pár száz, vagy egy-két ezer forintos áron meg tudjuk vásárolni őket, szerelésük pedig még azoknak is nagyon könnyű lesz, akik korábban meg sem próbálkoztak a vízvezetékek szerelésével. Mindössze ugyanis csak a megfelelő helyre kell dugni a csöveket, a tömítéseket, és meghúzni néhány csavart ahhoz, hogy a szifon masszívan álljon, és a helyén maradjon még akkor is, ha egyszerre komolyabb mennyiségű vizet zúdítunk le rajta.

Természetesen a választásban nem minden esetben csak az árnak kell döntenie, hanem annak is, hogy a funkcióját megfelelően ellássa az adott szifon. Példának okáért egy konyhai mosogató szifonja sokkal nagyobb próbatételeknek van kitéve, mint egy fürdőszobai szifon, ennek megfelelően nem csak minőséginek, hanem méretben is különbözőnek kell lennie egymástól a kettőnek. Míg ugyanis egy fürdőszobában általában elegendő egy kisebb, szűkösebb méretekkel rendelkező szifon, addig egy konyhában érdemesebb nagyobbat választani azért, hogy több helye legyen a zsíros szennyeződéseknek, vagy az esetlegesen lecsúszó ételmaradékoknak elfolyni a csőrendszerben.

Ha ugyanis rossz, azaz szűkös szifont választunk a konyhába, fennállhat az a veszély, hogy a lefolyó vízzel együtt lecsordogáló ételmaradékok megragadnak a szifonban, és mivel a legtöbben vélhetően nem folyatják utána órákig a vizet, ez a sok szennyeződés meg is marad a szifonban, nagyon súlyos dugulást és kellemetlen szagokat eredményezve ezzel.

A Lefolyó szifonunk – Melyiket válasszátok

A szifon kiválasztásánál rendkívül fontos szempont továbbá a könnyű tisztíthatóság is! Fontos tehát mindig meggyőződni arról már a vásárlás előtt, hogy a

termék gyártója is gondolt-e arra, hogy a szifon bizony eldugulhat, azt probléma esetén pedig szét kell szednie egy olyan embernek, aki alapesetben nem jártas a vízvezeték szerelésben. Ebből kifolyólag érdemes otthonra mindig olyan szifont vásárolni, ami szerszám nélkül is könnyedén széthúzható és szétszedhető.

Ez azért különösen lényeges még, mert így a dugulást általában a lefolyón keresztül is elérhetjük, illetve könnyebben hozzáférhetünk a csővezeték további részéhez – ha esetleg mélyebben van a dugulás. A minőségi gyártók többsége gondosan ügyel arra, hogy a szerelhetőség szempont legyen, hiszen nem csak dugulás vagy szennyeződés miatt kerülhet sor arra, hogy a szifont szétszedjük, hanem azért is, ha esetleg valami nagyobb tárgy, például egy fülbevaló beleesett, és szeretnénk mielőbb visszakapni, mielőtt még bekerülne a vízvezetékbe, és ott komolyabb galibát csinál. Ezen felül azonban csak az egyszerű szerelhetőség lehet szempont, hiszen egy szifoncsere alapesetben nem igényel szakembert, otthon is elvégezhetjük, és nem is tart tovább ez a művelet – még gyakorlat nélküliek számára sem – 5-10 percnél.