Milyen a jó WC csésze?

Milyen a jó WC csésze?

» » Milyen a jó WC csésze?
WC csésze

Egy otthonban nagyon fontos, hogy a toalett megfelelő kialakítást kapjon. Ez nem csak azt jelenti, hogy a mellékhelyiség biztonságos legyen, esetleg jól nézzen ki, hanem azt is, hogy például maga a WC csésze jól legyen bekötve. Hogy mégis milyen a jó WC csésze? Nagyon sokan elenyésző fontosságúnak tartják ezt a kérdést, márpedig nagyon fontos, mondhatni egész életünkre hatást gyakorol majd, hogy milyent választunk. Nagyon sok gyártó például a múltban számtalan formájú és alakú WC csészét kezdett el gyártani, ezáltal egyre különlegesebb termékek gördülnek le a gyártósorról, ami főként azok számára nagyon jó hír, akik nagyon szeretik a dizájnosabb darabokat. A kiválasztásnál az egyik legfontosabb szempont minden kétséget kizáróan az, hogy mekkora maga az egész helyiség, és milyen adottságokkal rendelkezik. Elsőként tehát arról győződjünk meg, hogy hátsó vagy éppen alsó kifolyású WC csészére lesz szükségünk, hiszen ez máris a felére csökkenti a szóba jöhető darabokat.

Amennyiben a toalett hátsó kifolyású, akkor lesz legegyszerűbb dolgunk, hiszen az ilyen WC csészék a leggyakoribbak és legelterjedtebbek. Nyilván akkor sem kell kétségbe esnünk, ha alsó kifolyásúról van szó, de ebben az esetben nem kizárt, hogy nagyobb utánajárást igényelnek bizonyos színek és formák – ha csak nem kötünk kompromisszumokat, vagy nem kötünk rá a toalettre egy úgy nevezett L alakú idomot, amivel elejét vehetjük a problémának, és a hátsókifolyós csészéből könnyen alsó kifolyós változatát varázsolhatunk.

Tartályos wc
Fontos figyelembe venni továbbá a WC csészék esetében az öblítési különbségeket, amelyek kapcsán szintén két nagyobb csoportot különböztethetünk meg. Hogy melyik a jobb vagy a rosszabb, azt nem lehetne egyértelműen meghatározni, ezáltal észérvek, igények és saját ízlésünk határozza meg a döntésünket. Mivel a lapos öblítésű WC csészék nyugaton már szinte teljesen kimentek a divatból, ezért egyre nehezebb lesz hozzáférni ezekhez a hazánkban még nagyon elterjedt változatokhoz, amelyeket lassacskán felváltják a mélyöblítésesek, amelyekben az ürülék nem akad fen egy tálcán, hanem egyenesen a vízbe esik, az ilyen toalettek alakja ugyanis egy szűkülő tölcsért formáz. Mindkét változatnak vannak előnyei és hátrányai, de egyik sem jobb a másiknál, így ezen a téren is csak ízlésünk és megszokásunk dönthet. Léteznek egyébiránt még az aljzathoz, valamint a falra szerelhető WC csészék is, amelyek közül utóbbinak nagy előnye, hogy könnyedén fel tudunk mosni alattuk.

Wc tartály
Érdemes szem előtt tartani, hogy ma már nem csak WC csészéből, hanem WC tartályokból is nagyon sokféle választék van, így például akadnak falba szerelhető változatok, amelyeknek köszönhetően sokkal nagyobb helyünk lesz a mellékhelyiségben. Hogy mégis milyen a jó WC csésze? Leginkább az, ami maximálisan ki tudja elégíteni igényeinket, legyen szó például a csempéhez illeszkedő színű porcelánról, vagy a kifolyó helyzetéről. Fontos, hogy a WC csészét – bármennyire is furán hangzik ez – próbáljuk ki vásárlás előtt, és győződjünk meg arról, hogy nem túl magas, nem túl alacsony, nem túl széles és nem is túl keskeny, egyszóval komfortérzetet nyújt.

A WC csészék ugyanis hasznosságuk és funkciójuk tekintetében ma már makulátlanok, csak olyant hoznak forgalomba, amelyek jól működnek és kielégítik az igényeket, tehát az a legjobb WC csésze, ami számunkra minden követelményt kielégít, legyen az akár az öblítés típusához, akár színéhez vagy méreteihez köthető. Mivel a piacon milliónyi modell megtalálható, biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.