Mitől függenek a duguláselhárítás árai?

Mitől függenek a duguláselhárítás árai?

» » Mitől függenek a duguláselhárítás árai?
Olcsó
A duguláselhárítás árát nagyon nehéz meghatározni megfelelő pontossággal. Rengeteg tényezőtől függ, hogy a szakemberek mennyit kérnek el a szolgáltatásért cserébe, hiszen az elvégzett munka mennyisége gyakran fordítottan arányos is lehet az időtartammal, egyszóval a legtöbb esetben ezt fix árakon és feltűnően Tárnok soha nem lehet csinálni. Amennyiben ugyanis valaki szakembert riaszt egy duguláshoz, az az esetek többségében azért történik, mert komoly a baj, amihez vélhetően már valamilyen speciális eszköz mellett nem kizárt, hogy bontást is alkalmazni kell.

A duguláselhárítás árait a munka nehézsége választja:

Példának okáért, a duguláselhárítás ára már attól is függ, hogy a szakembernek milyen messzire kell kiérkeznie a helyszínre. Budapesten belül például értelemszerűen olcsóbb a duguláselhárítás, hiszen néhány perc alatt szinte mindenhová el lehet érni, de amennyiben Budapestről vidékre kell kiszállnia egy szakembernek, az már alapesetben akár több órányi utazással járhat, sőt mi több, nem kevés benzinnel/gázolajjal, amit természetesen beleszámolnak ebbe az árba.

Falbontás

Minden duguláselhárításnál általában meghatározásra kerül egy alapdíj, ami az igénybe vett szolgáltatásoktól is függ. Ha már egyszerű, mondhatni alapvető eszközökkel is elhárítható a dugulás, akkor értelemszerűen a szakember sem számol fel érte túl nagy pénzt, de minél nagyobb a probléma, és minél több eszközt kell használnia hozzá, annál magasabb összegről lesz szó. A duguláselhárítást végző szakemberek általában már előre, a telefonos kihíváskor meg tudják állapítani az esetlegesen felmerülő költségeket, és bár pontos számok ilyenkor csak nagyon ritkán hangzanak el, a végleges összeget a szakemberek már csak akkor tudják meghatározni, ha benne vannak a probléma elhárításában.

Ha például egy mondhatni egyszerű, iszapszerű lerakódásról van szó, amit egy nagynyomású mosóval el tud távolítani a szakember, abban az esetben legfeljebb 20-30 percet vesz igénybe a teljes munka, és a szolgáltatás díja sem lesz több néhányezer forintnál. Ez igaz általában olyan esetekben is, ha a dugulás elhárításához a szakembernek valamilyen más speciális, de még elérhető eszközre lenne szüksége. Ezek általában más díjszabásokba esnek, ellenben radikális árkülönbség szinte egyik eszköz között sincs.

A duguláselhárítás árai nehéz előre megmondani.

Egy egészen más árkategóriát képvisel azonban a dugulás tekintetében az, ha bontásra is szükség van. Ilyen esetekben általában ugyanis több órát, gyakran egy egész napot elvesz a dugulás elhárításának megoldása. A legtöbb esetben padlókat kell feltörni, vagy a fürdőkád oldalát kell kibontani ahhoz, hogy a problémás csőszakasz elérhető legyen. Erre többnyire csak akkor van már szükség, ha tényleg óriási a baj, ezáltal eltörött a cső, vagy valami olyan idegen tárgy került bele, ami semmilyen eszközzel sem hajlandó lecsúszni, vagy visszajönni a lefolyóból. Még költségesebb, ha a dugulás már kinti részen, a szabadban van, mert például egy fa gyökere eldugította, esetleg összezúzta a csövet.

Ilyen esetekben nagyon költséges földmunkákra is sor kerülhet, és szinte minden esetben a csőrendszer jelentős részének cseréjére is sor kerül. Alighanem ezt tekinthetjük a legköltségesebb dugulásnak, hiszen ilyen esetben nem ritka, hogy több tízezer forintot is ki kell fizetnünk ahhoz, hogy a probléma megoldódjon. Előre soha ne kérjünk árajánlatot, a szakemberek többsége ugyanis nem tud pontos és konkrét számokkal szolgálni ezen a téren, többnyire már csak akkor, ha a helyszínre érve felmérte a probléma nagyságát.