Rémtörténetek dugulással kapcsolatban, ön ne járjon így.

Duguláselhárítási módszereink:

Gépi spirálozás:

Három féle lehet: Normál szekcionált, Erősített szekcionált, Dobspirál normál és erősített.


- Normál: Ez egy egyszerű, rugóacélból készült spirál. Ezek toldhatók, összeszerelhetőek gyakorlatilag bármilyen hosszúságig. A hossz és a teljesítmény csakis a gép és a duguláselhárító szakembertől függ.

- Erősített: Az erősített spirál egy belső erősítésű kivitel. Funciója, hogy a duguláselhárító spirálon belül elhelyezkedő műanyag vagy acélsodrony szál erősíti a spirált, hogy jobb irányú forgatáskor az ráfeszül erre a szálra, így rendkívül merevvé válik. Ez a belső erősítésű kivitel fellelhető még élezett spirállal is, amely lényege, hogy forgás közben a spirál is tisztítja a csövet.

- Dobspirál: A dobspirál egy szálban készült spirál, mely nem toldható, ezeket a meghajtó gépek egy dobbal együtt forgatják, és a fej mozgásával hárítják el a dugulást. Elofordul azonban, hogy a spirálok bent maradnak, vagy beszakadnak egy vezetékben. Ennek oka lehet spirál szakadás, törés, esetleg hibás csatlakoztatás. A spirálokat ilyenkor nehéz eltávolítani, ám található olyan speciális tisztítófej, mely a csőben ragadt spirál kiszedésére van kifejlesztve. Falbontás elött mindenképp érdemes elöbb egy ilyen szerszámmal megpróbálni az eltávolítást.

Ipari vákum kezelés:

Ezzel a módszerrel az épületen belül, ahol más módszer nem igazán lehetséges, általában ezt a megoldást szokták alkalmazni.
A szívó-nyomó tisztítópumpa leginkább a szifonok és lefolyók kisebb dugulásainak gyors elhárítására alkalmas. 1-1 db rövid ílletve hosszú adapterrel. Felhasználási cél:Konyhák, WC, fürdők, vizes blokkok, szifonok, ágvezetékek, lefolyóinál a dugulások hatékony, gyors, egyszerű elhárítása.

Gyökértelenítés:

A lényege, hogy a benőtt csőszakaszt gyökérvágó fej szétroncsolja, darabolja, a gyökereket nagyon nagy benövés esetén nagyon sok munkaórát vesz igénybe és hosszabb benövés esetén beszorulást is eredményezhet ahogyan a gyökerek rátekerednek a vágó fejekre ,a spirálokra és a tömlőre. A hajszálgyökerek belenőnek a szennyvízvezetékbe, annak hajszálrepedésein, ott a jó táptalaj miatt elburjánzik. Ezzel folyamatosan dugulást és bosszúságot okoz. A műanyag csövekbe akár egy rossz illesztésnél vagy egy befordúlt gumigyűrű mentén és belenőhet a fagyökér a szennyvízvezetékbe, ezzel a gyökérvágást végző szakembernek sok munkát ad.

Szennyvízszivattyúzás:

Vannak olyan esetek amikor egy átemelő szivattyús rendszerben a szivattyú leáll és a szennyvíz eltelíti az aknát ilyenkor szakembereink a megfelelő szennyvízszivattyúnkkal érkeznek a helyszinre.

Lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése:

A csatornakamerát esetenként egy kamera kocsi segítségével toljuk előre a csatornába, csővezetékekbe a vizsgálni kívánt szakaszon. A kamerás csatornavizsgáló berendezés önálló világításának köszönhetően a csővezeték belsejét tökéletesen megvilágítja így az jól belátható a teljes keresztmetszetben. Jól látható, hogy a csatornának megfelelő-e a lejtése és egymásba illesztése. Egy úgynevezett méterszámláló segítségével a pontos távolság is könnyen beazonosítható, az integrált berudalónak köszönhetően a nyomvonalkeresésben is segítségünkre lehet.