A mosogató méretei, funkció, használata.

A mosogató méretei, funkció, használata

» » A mosogató méretei, funkció, használata
Mosogató

Új házakba, lakásokba általában igény szerint építünk mosogatókat. A konyha és a berendezés meghatározó tényezője a mosogató kádak méreteinek. Természetesen az sem mindegy hány fős család lakik majd itt, mennyi konyhai eszközt kell majd megtisztítani egy étkezés utáni alkalommal. ha sokat, javasolnám a kétmedencés négyzet vagy téglalap alakú, esetleg kerek termékeket. Anyaga általában alumínium (színe ezüstös) de készül kerámiából (esetleg márvány, mely szinte törhetetlen) is.

A kétmedencés megoldásnál ritka, de előfordul, hogy a csepegtető tálca is ugyan abból a lemezből van kialakítva. ehhez azért elég nagy hely szükséges. A medencék funkciójuk szerint mosogató és öblítő.

Vegyszerek

Egyikbe, meleg másikba langyos esetenként hideg, öblítő vizet eresztünk. A meleg vizes medencében a mosogatószerrel jól és alaposan eltávolítható az ételmaradék, leoldódik a zsiradék is. Itt hívom fel a használók figyelmét a mosogató medencénél használandó szűrőre. Ez az egyszerű szűrő megakadályozhatja az idő előtti lefolyó elzáródást, dugulást. A két medence alul egy szifonba csatlakozik, a csepegtető általában nincs csatlakoztatva a szifonhoz. Ahhoz, hogy szép és használható konyhánk legyen, ügyeljünk a mosogató szifonok tisztánlátására így elkerülhetjük a dugulást.