Duguláselhárító szerek tárolása helyesen!

Duguláselhárító szerek tárolása helyesen!

A házi módszerekkel szemben, vagy azok mellett nagyon sokan használnak boltban használatos vegyszereket is a lefolyók tisztítására, azonban csak kevesen törődnek azzal, hogy a duguláselhárító szerek tárolása legalább olyan fontos kérdés, mint szakszerű használatuk. Azt ugyanis tudnunk kell, hogy a duguláselhárító szerek egytől-egyig vegyszerek, veszélyes hulladékok, amelyek nem csak saját egészségünkre, hanem környezetünkre is nagy veszélyt jelenthetnek, ebből kifolyólag rendkívül fontos, hogy szakszerűen helyezzük el őket otthonunkban.

A duguláselhárító szerek tárolása szakszerűen:

A duguláselhárító szerek kapcsán az alapvető probléma általában abból eredeztethető, hogy miután megvásároltuk ezeket a veszélyes vegyszereket, általánosságban csak egy bizonyos mennyiségüket használjuk el, és több mint felük sokáig évekig ott porosodik valahol, esetleg a kukában végzi. Az ilyen vegyszerek ugyanis általánosságban teljes munkát végeznek, alkalmazásukat nagyon ritkán kell megismételni, tehát a problémát elhárítják, így nekünk már nem lesz más dolgunk, mint a duguláselhárító szerek tárolása szakszerűen. Ezen a téren nagyon sok szempontot érdemes figyelembe venni. Az első például rögtön az, hogy van-e kisgyermek a lakásban, illetve jöhetnek-e a lakásba kisgyerekek. Akár így van, akár nem, az ilyen vegyszereket mindig megfelelő magasságban, vagy olyan helyen tároljuk, amit el tudunk zárni egy kulccsal, hogy a gyermekek semmiképpen se férhessenek hozzá a káros vegyi anyagokhoz. Ezen felül fontos megállapítani a szakszerű tároláshoz a vegyszer anyagát is, hiszen nem mindegy, hogy folyékony vagy szilárd halmazállapotúról van szó. A lefolyó tisztítását megcélzó anyagok ugyanis általánosságban porként vagy granulátumként kaphatók, de akadnak folyékony, flakonokban értékesített változatok is. A duguláselhárító szerek tárolása szempontjából a granulátumok és a flakonos változatok a legegyszerűbbek, ezeket ugyanis könnyű visszazárni, és nem kell nekik mást találnunk, mint egy fénytől védett, száraz helyet. Vigyáznunk kell arra, hogy semmiképpen se érhesse őket folyadék, hiszen reakcióba léphetnek, és nagyon káros vegyületek szabadulhatnak fel az egész lakásban. A folyékony tisztítószerek esetében érdemes még arra is gondolni, hogy hűvös helyen legyenek, mert a túlzott meleg szintén kémiai reakciót indíthat el bennük. Hasonló a helyzet a gél állagú tisztítószerekkel is, az extrém körülmények miatt ugyanis elveszíthetik eredeti funkciójukat, és akár még mérgek is felszabadulhatnak belőlük.

Vannak extrém helyzetek:

A duguláselhárító szerek tárolása kapcsán természetesen fontos kiemelni, hogy vannak úgynevezett extrém helyzetek is, amikor nem árt különösen elővigyázatosnak lennünk. Ilyen a fentebb már említett probléma, amikor kisgyermek van a lakásban. A vegyszereket ugyanis általában mindig színes, tarka flakonokban és csomagolásban forgalmazzák, ami felkelti a gyermekek érdeklődését, így soha nem szabad olyan helyen tárolni őket, ahol elérhetik vagy megláthatják azokat. Fontos továbbá arra is nagy figyelmet fordítanunk, hogy a kiürült flakonokat hová és hogyan helyezzük el. Ezek a tárgyak ugyanis veszélyes hulladéknak minősülnek, ezáltal ha kitesszük őket a napra vagy az esőre, olyan gázok szabadulhatnak fel, amelyek rendkívül veszélyesek lehetnek mások számára, más egyéb, akár hevesebb kémiai reakciókról nem is beszélve. Tudatosítsuk magunkban, hogy a duguláselhárító szerek rendkívül veszélyes vegyszerek, amelyekkel különös körültekintéssel kell bánnunk!
 • Partnerünk:

  Rihios hotel Görögországban

  Rihios hotel Görögországban

  Mondhatni mindenki vágyik legalább életében egyszer arra hogy elmehessen nyaralni. A Rihios hotel görögországban van a tenger közvetlen látótávolságában. Aki nem akar elmenni a tengerig az a 2 méterre lévő medencében szürcsölheti a koktélokat akár. Szolgáltatásunk arra terjed ki hogy megszervezzük Önnek vagy Önöknek az utazás minden pillanatát és segítséget nyújtunk végig akár telefonon vagy élőben. Miért is jó ez? Azért mert nem kell foglalkozni a repülőjegy foglalással, nem kell bevásárolni, nem kell időt tölteni a látványosságok megtervezésével stb.. Nincs ideje akkor a Rihios hotel Görögországban a jó megoldás.

 • Partnerünk:

  Kutyatartás szabályai és cuki kutya fotók:

  beugle

  A kutya az ember legősibb barátja ezt mindenki tudja. Viszont azt már kevesebben tudják, hogy a kutyák nem csak házőrzésre jók hanem gyógyító célokra is. Pl: a depressziót kifejezetten jól lehet kutyákkal kezelni, a vakvezető kutyákról nem is beszélve. A gyerekek kiskorukban döntik el magukban, hogy szeretni fogják e a kutyákat vagy sem. Sajnos sok esetben kiskorban nagy trauma éri a gyerekeket amit akár egész életük során nem tudnak feldolgozni és sosem lesznek kutyagazdik. A következő weboldalon: kutyatartás szabályai és menete mindent megtudhat ami a kutyákkal kapcsolatos.

 • Partnerünk:

  Mik lehetnek azok a csigolyák amik befolyásolják, hogy mi fáj nekünk?

  csontkovács szolgáltatásaink

  Miért fájjon ha nem muszáj? A csontkovács nem bánt hanem gyógyít! Az isiász nevű betegség az emberi szervezet leghosszabb idegéről, a nervus isiadicus nevű ülőidegről kapta a nevét… Ebben a fejezetben a csípő, illetve a térdfájdalmak leggyakoribb okait, előre jelző tüneteit fogjuk ismertetni…. A legtöbb csont és izomrendszeri rendellenesség degeneratív (kopásos) elváltozása… Az ízületeket az ízületi tok és az ízületi szalagok erősítik. Baleset következtében a tok és a szalagok sérülhetnek. Tekintse meg a csontkovács szolgáltatásaink oldalunkat és győződjünk meg arról hogy mi fáj.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés fix áron:

  vízvezeték szerelő

  Mint minden a vízvezeték is elöregedhet és eltörhet ez sem kivétel. Manapság már egyre kevesebb az a szakember a piacon és még annál is kevesebb az az ember akinek a szerelés a hobbia és megtudná otthon csinálni a vezetéket. Cégünk minden munkát fix áron vállal, mi így alakítottuk ki az üzletpolitikánkat és eddig éveken keresztül tökéletesen működik. Nem kell félni a többlet költségektől mert nálunk ilyen nincsen.  Látogasson el a vízvezeték szerelő weboldalunkra és az árainkat is megtekintheti.

 • Partnerünk:

  Bojler szerelés fix áron:

  bojler szerelés

  A melegvíz egyik feltétele a bojler megléte, lehet ez ipari vagy egy kis háztartás bojlere az nem számít. Valaminek fel kell melegíteni a vizet és ha ez nincs meg akkor marad a hidegvíz lehetősége amit nem igazán szeret mindenki. Cégünk bojlerszereléssel és cseréjével foglalkozik immáron pár éve. Egy bojler szerelése nem tart olyan sokáig és az árak sem olyan magasak mint egy vízvezeték szerelésnél. Látogasson el weboldalunkra ahol megismerkedhet a bojler szerelés titkaival és lépéseivel.