Duguláselhárító szerek tárolása helyesen!

Duguláselhárító szerek tárolása helyesen!

A házi módszerekkel szemben, vagy azok mellett nagyon sokan használnak boltban használatos vegyszereket is a lefolyók tisztítására, azonban csak kevesen törődnek azzal, hogy a duguláselhárító szerek tárolása legalább olyan fontos kérdés, mint szakszerű használatuk. Azt ugyanis tudnunk kell, hogy a duguláselhárító szerek egytől-egyig vegyszerek, veszélyes hulladékok, amelyek nem csak saját egészségünkre, hanem környezetünkre is nagy veszélyt jelenthetnek, ebből kifolyólag rendkívül fontos, hogy szakszerűen helyezzük el őket otthonunkban.

A duguláselhárító szerek tárolása szakszerűen:

A duguláselhárító szerek kapcsán az alapvető probléma általában abból eredeztethető, hogy miután megvásároltuk ezeket a veszélyes vegyszereket, általánosságban csak egy bizonyos mennyiségüket használjuk el, és több mint felük sokáig évekig ott porosodik valahol, esetleg a kukában végzi. Az ilyen vegyszerek ugyanis általánosságban teljes munkát végeznek, alkalmazásukat nagyon ritkán kell megismételni, tehát a problémát elhárítják, így nekünk már nem lesz más dolgunk, mint a duguláselhárító szerek tárolása szakszerűen. Ezen a téren nagyon sok szempontot érdemes figyelembe venni. Az első például rögtön az, hogy van-e kisgyermek a lakásban, illetve jöhetnek-e a lakásba kisgyerekek. Akár így van, akár nem, az ilyen vegyszereket mindig megfelelő magasságban, vagy olyan helyen tároljuk, amit el tudunk zárni egy kulccsal, hogy a gyermekek semmiképpen se férhessenek hozzá a káros vegyi anyagokhoz. Ezen felül fontos megállapítani a szakszerű tároláshoz a vegyszer anyagát is, hiszen nem mindegy, hogy folyékony vagy szilárd halmazállapotúról van szó. A lefolyó tisztítását megcélzó anyagok ugyanis általánosságban porként vagy granulátumként kaphatók, de akadnak folyékony, flakonokban értékesített változatok is. A duguláselhárító szerek tárolása szempontjából a granulátumok és a flakonos változatok a legegyszerűbbek, ezeket ugyanis könnyű visszazárni, és nem kell nekik mást találnunk, mint egy fénytől védett, száraz helyet. Vigyáznunk kell arra, hogy semmiképpen se érhesse őket folyadék, hiszen reakcióba léphetnek, és nagyon káros vegyületek szabadulhatnak fel az egész lakásban. A folyékony tisztítószerek esetében érdemes még arra is gondolni, hogy hűvös helyen legyenek, mert a túlzott meleg szintén kémiai reakciót indíthat el bennük. Hasonló a helyzet a gél állagú tisztítószerekkel is, az extrém körülmények miatt ugyanis elveszíthetik eredeti funkciójukat, és akár még mérgek is felszabadulhatnak belőlük.

Vannak extrém helyzetek:

A duguláselhárító szerek tárolása kapcsán természetesen fontos kiemelni, hogy vannak úgynevezett extrém helyzetek is, amikor nem árt különösen elővigyázatosnak lennünk. Ilyen a fentebb már említett probléma, amikor kisgyermek van a lakásban. A vegyszereket ugyanis általában mindig színes, tarka flakonokban és csomagolásban forgalmazzák, ami felkelti a gyermekek érdeklődését, így soha nem szabad olyan helyen tárolni őket, ahol elérhetik vagy megláthatják azokat. Fontos továbbá arra is nagy figyelmet fordítanunk, hogy a kiürült flakonokat hová és hogyan helyezzük el. Ezek a tárgyak ugyanis veszélyes hulladéknak minősülnek, ezáltal ha kitesszük őket a napra vagy az esőre, olyan gázok szabadulhatnak fel, amelyek rendkívül veszélyesek lehetnek mások számára, más egyéb, akár hevesebb kémiai reakciókról nem is beszélve. Tudatosítsuk magunkban, hogy a duguláselhárító szerek rendkívül veszélyes vegyszerek, amelyekkel különös körültekintéssel kell bánnunk!
 • Partnerünk:

  MILYEN ÚJ RÁNCTALANÍTÓ KRÉMEK LÉTEZNEK?

  www.fiatalsagtitkai.hu

  fiatalsagtitikai.hu arra hívja fel a figyelmet hogy a ránctalanítás igen is lehetséges komolyabb műtétek nélkül. Termékeink krém alapúak és rettentően hatásosak. Miért? Azért mert a legújabb technológiával készültek. Képzeljük hogy a boltokban kapható krémek még a 80-90-es években lett kifejlesztve és azóta is azokkal az alapanyagokkal készítik. A fejlődő országokban már újabb technológiákat használnak és a fiatalsagtitkai.hu ezt akarja Magyarországon a köztudatba hozni. Nem szabad félni az ismeretlentől mert az új dolgok nem mindig rosszak főleg ha már több ezer ember elismerte a jótékony hatását. Csatlakozni szeretne? Vásárolni szeretne? A weboldalunkon ezeket megteheti. Nem csak Magyarországon hanem az egész világon vállalunk kiszállítást.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelő Budapesten:

  Vízvezeték szerelő Budapesten

  Mi sem vagyunk mások mint a többi vízvezeték szerelő, dolgozunk, élünk és neveljük a gyerekeinket. Azonban a munkánk merőben más mint az összes többi vízvezeték szerelőnek. Miért is? Azért mert minden elvégzett munkánkra 30 nap garanciát adunk. Sokan megijednek, hogy „kell garancia a vízvezeték szerelésre?” nem nem kell de ha van akkor jobb mintha nem lenne. Elképzelhetetlen hogy valami elromlik mert gyenge minőségű anyagokból lett elkészítve? Szerintünk nem, sőt ez elég gyakori probléma. Vízvezeték szerelő Budapesten éjjel és nappal, ünnepnapokon és sima napokon is. 

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés fix áron:

  vízvezeték szerelő

  Mint minden a vízvezeték is elöregedhet és eltörhet ez sem kivétel. Manapság már egyre kevesebb az a szakember a piacon és még annál is kevesebb az az ember akinek a szerelés a hobbia és megtudná otthon csinálni a vezetéket. Cégünk minden munkát fix áron vállal, mi így alakítottuk ki az üzletpolitikánkat és eddig éveken keresztül tökéletesen működik. Nem kell félni a többlet költségektől mert nálunk ilyen nincsen.  Látogasson el a vízvezeték szerelő weboldalunkra és az árainkat is megtekintheti.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.

 • Partnerünk:

  Sofőrszolgálat Budapesten!

  Egy komoly sofőrszolgálatos cég

  Miért pont az Alexandra sofőrszolgálat? A válasz rendkívül bonyolult. Mint minden szolgáltatási szférában így nekünk is vannak versenytársaink. Minden cég ugyan azt nyújtja és mégis óriási különbségek vannak a a cégek között. Nem mindegy a hozzáállás illetve a munkakedv sem. Cégünk garantálja a jókedvet ha éppen sofőrt keres de ha éppen autót vagy buszt bérelne akkor az Alexandra sofőrszolgálatnál mindkettőt megtalálja méghozzá tisztán és tökéletes műszaki állapotban. Előfordulhat hogy lerobban az autó vagy nincs sofőr? Egy komoly sofőrszolgálatos cégnél természetesen ez nem történhet meg. Illetve az sem hogy balesetet okozzanak a sörőreink. Az ár miért ilyen eltér a Alexandra sofőrszolgálat-nál? Mint ahogy mondani szokás a minőséget meg kell fizetni. Ezzel ellentétben az Alexandra sofőrszolgálatnál az árak jóval alacsonyabbak mint a versenytársaké de mégis minőségi a szolgáltatás. Ha nem hiszi tapasztalja meg!