Duguláselhárító szerek tárolása helyesen!

A házi módszerekkel szemben, vagy azok mellett nagyon sokan használnak boltban használatos vegyszereket is a lefolyók tisztítására, azonban csak kevesen törődnek azzal, hogy a duguláselhárító szerek tárolása legalább olyan fontos kérdés, mint szakszerű használatuk. Azt ugyanis tudnunk kell, hogy a duguláselhárító szerek egytől-egyig vegyszerek, veszélyes hulladékok, amelyek nem csak saját egészségünkre, hanem környezetünkre is nagy veszélyt jelenthetnek, ebből kifolyólag rendkívül fontos, hogy szakszerűen helyezzük el őket otthonunkban.

A duguláselhárító szerek tárolása szakszerűen:

A duguláselhárító szerek kapcsán az alapvető probléma általában abból eredeztethető, hogy miután megvásároltuk ezeket a veszélyes vegyszereket, általánosságban csak egy bizonyos mennyiségüket használjuk el, és több mint felük sokáig évekig ott porosodik valahol, esetleg a kukában végzi. Az ilyen vegyszerek ugyanis általánosságban teljes munkát végeznek, alkalmazásukat nagyon ritkán kell megismételni, tehát a problémát elhárítják, így nekünk már nem lesz más dolgunk, mint a duguláselhárító szerek tárolása szakszerűen. Ezen a téren nagyon sok szempontot érdemes figyelembe venni. Az első például rögtön az, hogy van-e kisgyermek a lakásban, illetve jöhetnek-e a lakásba kisgyerekek. Akár így van, akár nem, az ilyen vegyszereket mindig megfelelő magasságban, vagy olyan helyen tároljuk, amit el tudunk zárni egy kulccsal, hogy a gyermekek semmiképpen se férhessenek hozzá a káros vegyi anyagokhoz. Ezen felül fontos megállapítani a szakszerű tároláshoz a vegyszer anyagát is, hiszen nem mindegy, hogy folyékony vagy szilárd halmazállapotúról van szó. A lefolyó tisztítását megcélzó anyagok ugyanis általánosságban porként vagy granulátumként kaphatók, de akadnak folyékony, flakonokban értékesített változatok is. A duguláselhárító szerek tárolása szempontjából a granulátumok és a flakonos változatok a legegyszerűbbek, ezeket ugyanis könnyű visszazárni, és nem kell nekik mást találnunk, mint egy fénytől védett, száraz helyet. Vigyáznunk kell arra, hogy semmiképpen se érhesse őket folyadék, hiszen reakcióba léphetnek, és nagyon káros vegyületek szabadulhatnak fel az egész lakásban. A folyékony tisztítószerek esetében érdemes még arra is gondolni, hogy hűvös helyen legyenek, mert a túlzott meleg szintén kémiai reakciót indíthat el bennük. Hasonló a helyzet a gél állagú tisztítószerekkel is, az extrém körülmények miatt ugyanis elveszíthetik eredeti funkciójukat, és akár még mérgek is felszabadulhatnak belőlük.

Vannak extrém helyzetek:

A duguláselhárító szerek tárolása kapcsán természetesen fontos kiemelni, hogy vannak úgynevezett extrém helyzetek is, amikor nem árt különösen elővigyázatosnak lennünk. Ilyen a fentebb már említett probléma, amikor kisgyermek van a lakásban. A vegyszereket ugyanis általában mindig színes, tarka flakonokban és csomagolásban forgalmazzák, ami felkelti a gyermekek érdeklődését, így soha nem szabad olyan helyen tárolni őket, ahol elérhetik vagy megláthatják azokat. Fontos továbbá arra is nagy figyelmet fordítanunk, hogy a kiürült flakonokat hová és hogyan helyezzük el. Ezek a tárgyak ugyanis veszélyes hulladéknak minősülnek, ezáltal ha kitesszük őket a napra vagy az esőre, olyan gázok szabadulhatnak fel, amelyek rendkívül veszélyesek lehetnek mások számára, más egyéb, akár hevesebb kémiai reakciókról nem is beszélve. Tudatosítsuk magunkban, hogy a duguláselhárító szerek rendkívül veszélyes vegyszerek, amelyekkel különös körültekintéssel kell bánnunk!
 • Partnerünk:

  Az autószerelés a vérünkben van!

  autószervíz fix áron

  Van egy dolog a világon amit minden 2. ember foglalkoztat és szeretne. Ez egy saját autó. Már gyerekkorukban foglalkoztatja a kicsiket a mozgó járművek és ez életük végéig ki is tart. Egy autó kényelmes, gyors, szabadságot ad stb. Amire viszont nagyon sokan nem gondolnak az az, hogy egy autót fenn kell tartani és szervizelni kell ami nem olcsó mulatság. Vannak olyan autók amiknek a szervizelési költsége sokkal nagyobb mint maga az autó. Cégünk az autószervíz fix áron nem drága, nem lassú és nincs rossz helyen sem. Munkatársaink nagyon türelmesek és nagyon ügyesen és gyorsan dolgoznak erre garanciát is vállalunk.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás ár

  dugulaselharitas024.hu

  Az ár! Mindig az a legfontosabb a magyar embernek pedig a minőség sem utolsó szempont. Gondoljunk bele kifizetünk egyszer egy 5-10 ezer forintos árat egy olcsó duguláselhárítónak és 2 nap után újra nem folyik le a víz. Akkor jöhet a következő aki megint csak olcsó mert már 1x költöttünk rá akkor az már sok lenne, ha most sokat költenénk. Amikor harmadjára jön a profi duguláselhárító aki minőségi munkát végez viszonylag drágábban. Összeségében ugyan ott vagyunk ha, a duguláselhárítás ár-at megfizetjük egyszer egy minőségi szolgáltatásért.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.

 • Partnerünk:

  Womas duguláselhárítás 2017-ben:

  Womas duguláselhárítás

  Magát a duguláselhárítást sok ember ismeri már sajnos vagy nem sajnos. Az, hogy milyen eszközökkel végzik el a duguláselhárító szakemberek a dugulást azt viszont már kevesebben ismerik. A womas duguláselhárítás mint ahogy a nevében is benne van a woma géppel végzik. Mi is az a woma, merülhet fel a kérdés? A Woma valójában egy Németországi székhelyű cég magasnyomású pumáinak, szivattyúinak márkaneve: woma.de. A duguláselhárítást legtöbb esetben a magasnyomású vízzel végezzük. Ez a víz minden letapadt sarat elér a csőrendszerben, meglehetősen nagy erőhatással kinyom minden dugót a csőrendszerből.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Csepel-en éjjel és nappal:

  http://dugulaselharitascsepel.hu/

  Senki sem számít arra, hogy neki éppen dugulása lesz és nem fogja tudni senki sem használni a wc-t vagy a mosogatót stb.. Sajnos 2017-ben sem figyelnek oda jobban az emberek, hogy mit dobnak a lefolyóba pedig logikus lenne, hogy ami nem oda való azt ne dobjuk bele mert nem fog lefolyni a víz. Cégünk a Bl-Promt Kft. duguláselhárítással foglalkozik Csepel-en és környékén. Nem csak ezzel foglalkozunk hanem mindennel ami vízvezeték szerelés. A weboldalunkon nagyon sok hasznos információt talál a: duguláselhárítás Csepel résznél.  Ne várjon amíg eldugul az egész ház előzze meg!