Well Done lefolyótisztító Well Done lefolyótisztító: aktív segítség dugulások ellen

Hogyan készítsünk saját házi lefolyótisztítót?

A kémiai lefolyótisztítók használata veszélyes, erősen mérgező és annyira maró hatású, hogy bőrégési sérüléseket okozhat. Még rosszabb, hogy nem mindig hatékonyak, így egy mérgező kémiai vízzel teli mosogató marad, amelyet ugyanaz a dugó állított meg, amellyel elkezdte. Ezzel szemben a házi lefolyótisztító tökéletesen biztonságos lehet, nem is beszélve a tökéletesen olcsóról. Hogy világos legyen, a házi készítésű tisztítószer nem hatékonyabb, mint a kereskedelmi tisztítószer, de ha egyik sem fog működni, akkor nem lenne inkább egy ártalmatlan tisztítóval ellátott mosogató, mint egy mérgező?

És az a tény, hogy nem mindig van szüksége a vegyi leeresztő tisztítószer erejére. A lassú lefolyást gyakran forrásban lévő vízzel, szódabikarbóna és ecet keverékével lehet megtisztítani. Ha valaha is robbantott egy vulkánminta ezzel a háztartási főzettel, van egy ötlete, miért működik a csatornákon. A szódabikarbóna (s odium-hidrogén-karbonát nevű alapanyag ) és az ecet ( enyhe ecetsav ) együtt reagálva szénsavas, pezsgő hatást eredményez, amely szén-dioxidot szabadít fel. Akkor miért ne szórakozna egy kicsit, miközben megtisztítja a csatornáját?

Eltömődések eltávolítása házi lefolyótisztítóval:

Ha a mosogatója (vagy kádja vagy zuhanykabinja) tele van tartalék vízzel, egy csésze segítségével szabadítson ki annyi vizet, amennyit csak tud. Jó, ha kis mennyiségű vizet hagy magában a lefolyónyílásban, de a mosogatónak többnyire üresnek kell lennie, így a lefolyótisztító a lehető legközelebb kerül az eltömődéshez. Ezenkívül, ha mosogató vagy kád lefolyóján dolgozik, távolítsa el a mosogató felugró dugóját vagy a kád dugóját , hogy jobban hozzáférjen a lefolyóhoz. Ez magában foglalhatja a leeresztő rúd ideiglenes kihúzását a lefolyó kinyitása érdekében.