Woma csatornatisztító gép | mesteri duguláselhárítás.

Woma csatornatisztító gép

A duguláselhárítást végző szakemberek körében már a szaknyelv részét képezi az úgynevezett womázás, ami nem másból, mint a woma csatornatisztító gépből ered. A woma márkanév ugyanis ebben a tekintetben a megbízhatóság tökéletes példája, lévén nincs olyan dugulás, amit egy ilyen masina ne lenne képes elhárítani, ezáltal nem véletlen, hogy ma már az egyik leghatékonyabb csatornatisztítási módszerként tartják számon a womás csatornamosatás lehetőségét.
Woma csatornatisztító gép


Miben rejlik a woma csatornatisztító gép titka?

A woma csatornatisztító gép titkát sokan keresik, holott önmagában semmi titok sincs benne, a lényege, hogy magas nyomáson képes olyan erős vízsugarat juttatni a lefolyórendszerbe, hogy az önmagában még nem károsítja a rendszert, ellenben éppen elég lökést ad a dugulásnak vagy a lerakódásoknak ahhoz, hogy azok feloldódjanak, illetve távozzanak a csőből. A woma csatornatisztító gép használata rendkívül egyszerű, noha csak úgy, mint minden más duguláselhárítási módszer, természetesen ez is szakértő kezeket és tapasztalatot igényel azért, hogy ne okozzunk nagyobb kárt a jelenleginél. Az ilyen masinával történt tisztítás során a duguláselhárítást végző személy egy magasnyomású tömlőt csúsztat bele a tisztítandó csatornaszakaszba, és egészen addig tolja, amíg el nem éri vele a dugulás pontját. A tömlő végén cserélhető, különleges fúvókák vannak, amelyek a vízsugarat képesek vezetni és irányítani, ezáltal pontosan a kívánt és megfelelő helyre juttatni. A tapasztalt elhárítók azt szokták mondani, hogy ahol a hagyományosabb duguláselhárító berendezések csődöt mondanak, mert az eltömődést olyan anyagok okozzák, mint a sóder, a homok, az iszap vagy valamilyen építőanyag, ott csak és kizárólag a woma csatornatisztító gép nyújthat megfelelő segítséget.

A gép működése:

Woma működés
A woma csatornatisztító gép működését és hatékonyságát a motorja által generált nagy nyomás biztosítja, ami 120 bartól akár 300 barig is terjedhet. Ez azt jelenti, hogy a tömlő végére csatlakoztatott fejből elképesztő erővel lövell ki a víz, ami így képes megszüntetni a rendszerben kialakult dugulásokat vagy különféle lerakódásokat. Fontos kiemelni, hogy a woma magas nyomású berendezéseit elsődlegesen kültéri dugulások esetén alkalmazzák nagy hatékonysággal, de kellő körültekintéssel házon belüli lefolyók dugulásához is felhasználható, azonban a nagy nyomás miatt inkább csak egyfajta legvégső esetben, hiszen könnyedén olyan kárt okozhat a rendszerben, amit csak bontással lehet elhárítani. A gép hatékonyságának hátterében áll még továbbá az is, hogy a rendkívül nagy nyomás mellett percenként akár 30 liter vizet is képes a csatornába pumpálni, és a nagy nyomású vízsugár vagy egyszerűen lyukat vág magának a duguláson belül, vagy szimplán kitolja a csőből a lerakódásokat. Mivel a gép túl sok vizet szív fel egyszerre, a hagyományos hálózati nyomás nem is elegendő számára a megfelelő működéshez, ezért érdemes tudni, hogy a woma csatornatisztító gép alkalmazásához egy külön tartály szükséges tele vízzel. Alkalmazásakor nagyon fontos a kellő körültekintés mellett az is, hogy a legmegfelelőbb fejegységet válasszuk ki az éppen aktuális dugulás megszüntetéséhez. Bizonyos esetekben lehetőség van arra is, hogy a gépre egy 2-300 méter hosszú toldalékot erősíthessünk, a nagy teljesítményű szivattyú ugyanis ilyen távolságból is képes megfelelő nyomást elérni ahhoz, hogy a csatorna dugulást megfelelően, hatékonyan és nem utolsó sorban tartósan megszüntethesse.