Házi praktikák Házi praktikák olcsón, gyorsan és hatékonyan!

Házi praktikák

Házi praktikák : Vízben ázik a lakása? Van Önnek egy dugulása. Máris jövünk hívására!

Ha mosdójából nehezen folyik le a víz, akkor ne a WC-pumpával kezdje „átpréselni”a dugulást a lefolyón, hanem tisztítsa ki a lefolyó torkolatából a fennakadt, összegyűlt hajszálakat egy kiscsipesz, vagy egy horgas végű drótdarab (például: egy visszahajtott végű gemkapocs) segítségével! Az ilyen dugulást megelőzheti, ha lefolyóinál rendszeresen használ műanyag, vagy fémszűrőt, amelyet kitisztítani is egyszerűbb.

Szifon szerelése:

Amennyiben ezután sem folyik le a víz, akkor mosdó alatti szifon lehet eldugulva. Óvatosan (hogy ne mozduljon ki a lefolyócső a falból) csavarjuk le a szifon alsófedelét, de előbb tegyünk alá egy vödröt, mert nagy valószínűséggel egy kevés víz távozik onnan. A szétszerelt szifonból tisztítsuk ki a szappanos üledéket (például egy csavarhúzó segítségével), nyúljunk fel szifon felső helyén maradt házába és kaparjuk ki a nagyobb lerakódásokat. A szifon alsó részének visszacsavarása előtt gondosan tisztítsuk meg a tömítő gumigyűrűt és a peremeket mindkét elemnél, hogy a későbbi szivárgást elkerüljük. Ha még most sem folyik le rendesen a víz, akkor a padlóösszefolyóban, illetve a falban lehet a dugulás.

A padlóösszefolyó:

A padlóösszefolyó fedelét fel kell emelni, s ki kell „kanalazni” az összegyűlt szennyvizet és a lerakódott, összetömörödött szennyeződést! A továbbra is fennálló dugulást érdemesebb szakemberre bízni, mert a falakban vezető csövek átjárhatóságát már speciális eszközökkel kell biztosítani, ügyelve arra, hogy a csövek falon belüli szétcsúszása, kilyukadása komoly károkkal, akár falbontással is járhat.

Vegyszeres tisztítás:

A vegyszeres tisztítás is egy könnyen alkalmazható módszer. A lefolyócsőrendszer anyagától függően használjon tisztítófolyadékot (például PVC csövekhez sósavat), amelyet éjszakára hagyjon állni. Vigyázzon az erősen maró hatású savakkal, ne érje bőrét, és ne feledje, hogy mérgező gázok keletkeznek a használatukkor, amelyek ellen a szellőztetéssel védekezhet. Ez a módszer nem minden esetben alkalmazható, hiszen az 50 -100 éves lefolyórendszert már az idő is kikezdte, tehát inkább ne próbáljuk savazni és pumpálni, inkább hívjon szakembert! A rendszeres vegyszerrel történő tisztítás azonban kiváló dugulásmegelőzési lehetőség.

Ha a kádjában, zuhanytálcájában nem folyik le a víz, akkor itt is először a fennakadt szőrszálak eltávolításával próbálkozhat. Amennyiben ez nem segít, akkor a padlóösszefolyó ellenőrzését javasoljuk.

Mosogatójának dugulása egy külön kihívás. Itt az apró ételmaradékok lerakódása zárja el a lefolyót, ezért először a szifont kell kitisztítani. Ha ez nem segít, a vegyszeres tisztítás lehet a megoldás a falicsövek átjárhatósága érdekében. Használjon a tisztítógélt, amely az ételmaradékok, zsírok feloldására is képes, vásárlásakor vegyük számításba a csövek anyagát.

WC-jének eldugulása valamilyen nagyobb és szilárdabb anyag, esetleg tárgy miatt következhet be. Előfordul, hogy a felmosóvízzel kiöntött rongy, vagy a nagyobb mennyiségű ételmaradék, esetleg a csészébe esett illatosító-fertőtlenítő, netán gyermekjáték zárja el a WC-t. Ilyenkor nem szabad „tovább erőltetni” a WC-pumpával a dugulást, mert az elakadt tárgyak kiszedhetetlenül mélyebbre kerülhetnek, amit csak bontással lehet megszüntetni! Ezért, ha saját maga nem találja az elzáródás okát, akkor hívjon szakembert!mosogató
szifon
padlóösszefolyó
Házi praktikák, vegyszerek
Weboldal elnevezése: Házi praktikák
E-mail:
Cím:
Budapest » Pest » Magyarország

Foglalkozási terület: Házi praktikák