Lefolyócső kamerás vizsgálat Lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése.

Lefolyócső kamerás vizsgálat

A lefolyócső kamerás vizsgálata nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy sikerüljön pontosan beazonosítani, hol van dugulás, esetleg csőtörés. A módszernek köszönhetően rengeteget lehet spórolni a munkadíjon, és az esetlegesen szükségessé váló bontás költségei is csökkenthetőek. Dugulások sajnos bármelyik ingatlan esetében előfordulhatnak, az új építés sem jelent garanciát ellenük. Ha azonban felütötte a fejét a probléma, akkor a segítség nem várathat magára. Vannak, akik duguláselhárító folyadékokkal próbálkoznak, mások a természetes módszernek számító ecet és szódabikarbóna párosítást választják, de a műanyag pumpa is gyakran előkerül a lefolyók átjárhatóvá tételének érdekében. De mégis mi a helyzet, ha ezek egyike sem hoz gyógyírt a bajra? Mi legyen, ha néhány nap múlva ismét a dugulás kellemetlenségeivel kell szembesülni? A megfelelő szakember kiválasztásával elérhető áron, gyorsan és hatékonyan lehet a helyzet végére járni.

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése: korszerű megoldás garantált eredményekkel!

A technika fejlődése ma már minden szakma területére igaz. A teendők elvégzésének megkönnyítése és a munkálatok egyszerűbbé varázsolása olyan igény, amelyre minden szakember áhítozik. Nincs ez másként akkor sem, ha a duguláselhárítás kerül szóba. A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése azonban nem csak a szakemberek számára jelent könnyebbséget, hanem az ingatlan tulajdonosának is. A módszer lényege nem más, mint az, hogy a csövek belülről vizsgálhatóak meg az eszközzel, így pontosan meghatározható, hogy hol van dugulás, milyen jellegű az, vagy hol helyezkedik el a repedés. Ennek köszönhetően célirányosan történik a duguláselhárítás, vagy szükség esetén a bontás és a csőcsere. Ez utóbbi kapcsán pedig korántsem mindegy, hogy mennyit kell majd a helyreállításra költeni. A lefolyócső kamerás vizsgálata lehetővé teszi, hogy akár 10 centiméteres pontossággal fény derüljön a problémára. Mindez kültéren is nagyon előnyös, hiszen így a földmunkát kizárólag az érintett területen kell elvégezni, ezzel munkadíjat spórolva a megrendelőnek.Miért hasznos a lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése?

Az eszközzel feltérképezhetőek a rejtett és szabad szemmel nem látható sérülések. A használatból eredő problémákon túl a csatorna kivitelezési hibák is meghatározhatóak, ráadásul a visszatérő dugulások oka is megállapíthatóvá válik. A módszerrel a duguláselhárítás után is ellenőrizhető, hogy valóban sikerült-e teljesen átjárhatóvá tenni a rendszert. Ennek tudatában a későbbi reklamáció jogossága is felülbírálható. A módszert egyébként akkor is ajánlani szokták a szakemberek, ha nincsen konkrét dugulás vagy panasz, ugyanis a megelőzés terén is fontos szerep jut a kamerás cső-, és csatornavizsgálatnak.

Milyen csövek esetében alkalmazható?

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése gyakorlatilag ma már bármilyen cső esetében lehetséges. Mindegy, hogy fém, műanyag, eternit, geberit, beton, vagy gránit alapanyagról van szó, mint ahogyan az átmérő is széles skálán mozog. A technológiának köszönhetően nem jelent gondot a 20 mm alatti átmérő, de akár 1000 mm feletti csatorna, vagy cső is minden probléma nélkül vizsgálható. A színes monitoron keresztül minden részletet észre lehet venni, sőt, akár ivóvíz vezetők esetében is bevethető az okos kis eszköz.

Hogyan történik a kamerás cső-, és csatornavizsgálat?
A készülék száloptikás, és a vizsgálat során felvétel is készíthető, hogy az a későbbiekben visszanézhető és kielemezhető legyen. Ezt érdemes felhasználni például szennyvíz-, és esőcsatorna beszakadások esetén szakvélemény készítéséhez, ha a kivitelezésnél reklamáció fordulna elő. Míg az egyik szakember a kamerát tolja előre, addig a másik a monitort figyeli, keresve a látottak kapcsán az esetleges problémákat, hibákat.

Maga a száloptika rész egy úgynevezett berudalón kap helyet, s nagyobb csatornák esetében ezt nem emberi, hanem gépi erővel tolják előre. A fehérfényű világításnak köszönhetően az egyébként sötét csatorna-, vagy csőbelső tökéletes fényt kap, így nem jelenthet problémát észlelni azon a sérüléseket, repedéseket, vagy a dugulást képező anyagokat. Mindezek mellett az is vizsgálható segítségével, hogy a csatorna megfelelő lejtéssel rendelkezik-e, és az illesztések jók-e. A kertben végzett eljárás során a gyökérbenövések helye is megállapítható, így kizárólag azon a helyen lesz szükség földmunkára, ahol a készülék jelzi azt. A felvételen teljes keresztmetszetben látható a cső, vagy a csatorna belseje, és így annak élettartama is beazonosítható.

Amennyiben lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése válik aktuálissá, forduljon hozzánk bizalommal, és a megbeszélt időpontban a helyszínre érkezünk!Lefolyócső kamerás vizsgálat
Lefolyócső kamerás vizsgálat
Lefolyócső kamerás vizsgálat
Lefolyócső kamerás vizsgálat
Weboldal elnevezése: Lefolyócső kamerás vizsgálat
E-mail:
Cím:
Budapest » Pest » Magyarország

Foglalkozási terület: Lefolyócső kamerás vizsgálat