Woma-s duguláselhárítás részletesen bemutatva.

Woma

» » Woma

Ez a módszer a hagyományos spirálos tisztítástól teljesen eltérő!

woma

Lakáson belüli dugulásokra nem is nagyon szoktuk alkalmazni, mert magasnyomású vízzel dolgozunk,és ameddig a dugulás nem szűnik meg, a koszos víz visszafele jönne! ( bár van olyan amikor nincsen más megoldás) Inkább kinti ( udvari) használata jellemző ahol van tisztítónyílás vagy akna! Ha az akna vagy a tisztítónyílás kialakítása engedi akkor onnan természetesen lehet vissza a ház irányába tisztítani!


Mi is a woma? A woma egy profi magasnyomású eszköz amit Tömlő( slag) segítségével a hálózati vízre vagy tartályra csatlakoztatva, a robbanómotor vagy villanymotor által meghajtott szivattyú alakít át nagy nyomásra! (akár 100-250 bár) Magasnyomású tömlő illetve fej segítségével pedig belevezetjük a csatornába, és mivel a fejen apró lukakon jön ki a magasnyomású víz, szinte saját magát behúzza egészen a dugulásig, miközben mint egy gőzborotva teljes keresztmetszetében tisztítja a csatornánkat! Ezen womák működési elve tehát megegyezik az ipari womákéval, viszont családi házak, irodák, lakóparkok, társasházak,kisebb ipari területek hálózatánál, amik kisebbek mint az utcai gerinc vezeték, sokkal biztonságosabb!

Ugyanis az ipari wománál az autó diesel motorja hajtja meg a szivattyút ezért itt már akkora nyomás keletkezik amivel akár méteres csatornát is tisztítanak. Ráadásul mivel mobil womáról beszélünk ezért szinte bárhova oda lehet vinni! Az elektromotoros woma kiválóan alkalmas például ipar konyhák éttermek lefolyóinak tisztítására! Az elektromotoros woma természetesen valamivel kisebb teljesítményű mint a robbanómotoros társa, viszont cserébe zárt térben is használható! Azonban azt is tudomásul kell venni, hogy nem minden esetben a woma a megfelelő tisztítási módszer, mert ha csatornánkba esetleg fák gyökerei vannak bele nőve akkor a spirálos módszerrel többet érhetünk!